9:41 PM
2020. 03. 14. AZ ELSŐ FŰNYÍRÁS UTÁN

Az alábbi képeken a máriakéméndi búcsújáró kegyhely látható, az idei első fűnyírás után. Ahhoz, hogy a fűnyírást meg lehessen kezdeni, egy előző napi munka volt szükséges: a lehullott gallyakat, ágakat össze kellett szedni az udvar teljes területén, melyeket elégettünk. Idén rengeteg volt a vakondtúrás, ezeket is el kellett egyengetni, mert a föld kiviszi a fűnyíró élét.

A kerítések mentén elég sok kő, és törmelék keletkezett a tél folyamán, ahogy omlanak a falak. Sajnos kb. 300 m hosszú veszélyes állapotú falszakasz van, ami nagyobb vihar esetén akár ki is dőlhet, tavaly és öt éve történt is hasonló eset. A falak mellől 6 talicska követ, téglát toltunk el a kőgyűjtőbe. Az ágak és kövek összeszedésében Horváth Sándor plébános is részt vett, aki két diákot is hozott, ők szintén besegítettek a munkába, sőt egyéb, apróbb szereléseket, javításokat is elvégeztek, pl. a vízcsapoknál.

A sírok közelébe figyelemfelhívó plakátokat is kihelyeztem, mert még mindig vannak, akik a kriptákról leszedett műanyag koszorúkat, virágokat, mécseseket a sarkokba viszik, és odaszórják, vagy átdobják a kerítése. Schleicher Eszternek ezúton is köszönöm a nyomtatást, és laminálást. A kegyhelyre a nap folyamán három helyről (Monyoród, Nagyharsány, Hird) is jöttek látogatók (véletlenszerűen, nem voltak bejelentkezve), akik megnézték a templomot és körbesétáltak az udvaron.

Megtekintések száma: 33 | Hozzáadta:: Endi | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 2
0
2 Endi   [Bejegyzés]
Köszönjük. Továbbra is várjuk a látogatókat, hívőket, meditálókat, gyógyulni vágyókat Máriakéménd gyógyító energiamezőjén található kegyhelyén.

0
1 aranyosfodorka   [Bejegyzés]
Igazán szépen, rendben van minden - dicséret és köszönet mindenkinek, aki dolgozott ezért.

Név *:
Email *:
Kód *: