0:04 AM
2020. 03. 19. MEGJÖTT A TAVASZ

Megjött a tavasz, bár lényegében tél sem volt, de ez most mégis más. Virágoznak a fák, kinyíltak a (kora) tavaszi virágok is. A máriakéméndi kegytemplom ligetes kertje is egyre szebb, és egyre több virág bontogatja szirmait. És bár csoportok nem jönnek az országos járványhelyzet végett, de az egyéni látogatók továbbra is érkeznek. Érkeznek az energiát merítők, jönnek a gyógyulni vágyók. És jönnek, mert vannak eredmények. Csak hinni kell benne. Máriakéménd gyógyító kegyhelye továbbra is nyitva áll mindenki előtt. A templom parkja, mint mindig, így most nyitva van. Felkeresheti bárki, aki enyhülést, vigaszt keres a nehéz napokban.


Árvacsalán egy csoportja


A fűnyírás már nem mindenhol a nagy géppel történik, hanem a több időt és energiát követelő tologatóssal, mert így néhány helyen meghagyásra kerülnek a virágzó növények, melyek néhány hétig díszei a kertnek.


A kertgondozás immár az élővilág és a természeti környezet sokszínűségének megőrzésével zajlik


Plébánia fenyőborítás nélkül


Plébánia fenyőborítással


12 talicska tobozt szedtem össze, amit elégettem


Tobozokkal, indákkal teli talaj


Tiszta a fák aljában a talaj, ha valamennyire kinő itt is a fű, akkor itt is lehet majd nyírni

17.45-körül láttam a nyugati horizonton lemenni a napot. Már lassan kezdett szürkülni, amikor egy érdekes felhőt vettem észre a kegytemplomtól délre...


Az érdekes formájú felhő Máriakéménd irányában látszott a falu felett. Ami különös, hogy hosszabb idő után sem változott, sem az alakja, sem a mérete, mint általában a felhőknek. Egészen sötétedésig látható volt, de akkor hazaindultam. Meglepően a fénykép egyáltalán nem adja vissza, mint, amilyennek a valóságban látszott, valószínű a kevés fényviszonyok miatt.

Megtekintések száma: 60 | Hozzáadta:: Endi | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 3
0
3 Endi   [Bejegyzés]
Örülök, hogy mindenkinek tetszik a kegytemplom környezete. Most már udvar helyett nevezhető ligetes parknak, és, ha minden évben ültetünk különböző növényeket, facsemetéket, még kis arborétum is lehet belőle. Ilyen formájú felhőt még nem láttam, de a neten van fent hasonló, hogy másoknak is volt már ilyen ritka pillanatuk. Szerintem is különös és érdekes.

0
2 Garai Gézáné   [Bejegyzés]
Köszönet a munkádert, szép és rendezett, jó elnézegetni a képeket. Érdekes jelenség az Angyal.
Jó pillanatban láttad meg.

0
1 aranyosfodorka   [Bejegyzés]
Nos, én látom a felhőben az angyalt....
Jó lenne, ha vigyázni tudna ránk.
A templom parkja csodaszép ! Nem hinném, hogy egyházi helyről kapsz ezért dicséretet, pedig megérdemelnéd. Így aztán csak én dicsérem és köszönöm a munkátokat!

Név *:
Email *:
Kód *: