0:50 AM
2020. 03. 23. MEGJÖTT A TÉL

Négy napja még arról számoltunk be, hogy megjött a tavasz, nyílnak az erdei virágok. Most arról számolhatunk be, hogy, ha késve is, de március 23-ára megérkezett a tél, kiadós havazást hozva Baranyába, így a Baranyai-dombság is behavazódott. Hogy ez minek a számlájára írható, mindenki döntse el maga, de egy biztos, az emberiség utóbbi évtizedei rendesen megborították a természet rendjét.

Nem a márciusi hóval van a baj, ilyen volt 100 éve is. A baj, hogy télen tavasz volt... És, ha a változás csak ennyi lenne..., de lesz ez még sokkal rosszabb is. A süllyedő hajón a léket mi magunk vágtuk, de képtelenek vagyunk betömni. Most, hogy életünk és a gazdaság is nagyságrendekkel lelassult, kb. 40 %-kal kevesebb a károsanyag-kibocsátás. Na ez az egyetlen előnye, ennek a végtelenül szomorú helyzetnek.

Tavasz van, de a koronavírus miatt bevezetésre került Pécsett is a nyári menetrend. Bár nyári menetrend van érvényben, télies menetrend lépett életbe. Bár télies menetrend szerint közlekednek vagy éppen nem közlekednek a járatok, tulajdonképpen tavasz van. Bár tavasz van, de itt a tél. Bár tél van, de itt a nyári menetrend. Mikor lesz már végre ősz?

Megtekintések száma: 32 | Hozzáadta:: Endi | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 3
0
3 Endi   [Bejegyzés]
És döntés visszavonva: 4.00 - 17.00 óráig nyári munkanapi menetrend lesz, 17 óra után munkaszüneti napok szerint járnak Pécsett a helyijáratok, március 26-ától.

0
2 Endi   [Bejegyzés]
Most jött a hír, hogy március 26-ától, csütörtöktől munkanapokon is szabadnapi menetrend szerint közlekednek a Tüke Busz járatai.

0
1 aranyosfodorka   [Bejegyzés]
Tényleg úgy tűnik néha, hogy megzavarodott a világ....

Név *:
Email *:
Kód *: