0:53 AM
2020. 04. 08. PATACSI BOLYONGÁS A KEVÉSBÉ ISMERT FORRÁSOK KÖRNYÉKÉN

Jó nagyot kevertünk. A Bajmi-kút nem könnyen adta meg magát. Fenn a hegyen rengeteg a dűlő, sok belőlük zsákutca, és nincs mindig kiírva a nevük. A GPS ellenére is jó nagy kerülőt tettünk. Tulajdonképpen nem bántuk: szemünk, szánk tátva maradt, hogy az Ürögi határúton, a Bajmi dűlőben micsoda paloták vannak! A panoráma pedig csodás! Találkoztunk két nagyon szép, de vad kinézetű kutyával. Félelmetes volt a helyzet, velünk volt a Pajti! Aztán barátságosabbak voltak, mint ahogy először kinézett.

Meglett a Bajmi-kút! Az Árnyas-forráshoz le kellett volna menni a patacsi templomig, aztán fel a forráshoz, pedig a kettő egymástól mindössze 1,2 km-re van. Bevállaltuk a rövid utat! Jó meredek volt föl is, le is, kökénybokrokkal „fűszerezve”. A Farkas-forráshoz se a jelzett utat választottuk: mentünk tovább a völgyön árkon-bokron át fel egészen a Z sávig. Innen már semmiség volt az egész! A jelzett út, nekünk már majdnem unalmas!    

A kutya is jól bírta. Vittem neki tálat víznek, a forrásoknál is ivott, a szendvicsünk utolsó falatját pedig „kinézte” a szánkból.

Mindent összevetve gyönyörű időben szép túránk volt.

Biros Márta

Megtekintések száma: 61 | Hozzáadta:: Endi | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 1
0
1 Endi   [Bejegyzés]
És most nézem, mindkét forrás tábláját én faragtam. Az Árnyas-forrás kövét még hátizsákban cipeltem haza és otthon faragtam ki. A Farkas-forrásét a helyszínen.

Név *:
Email *:
Kód *: