12:39 PM
2020. 04. 26. MEGÚJULTAK A SÁRGA TÚRA JELZÉSEI A KELET-BARANYAI-DOMBSÁGBAN

2020 tavaszán összesen 19 km hosszúságban újultak meg a turistajelzések a Kelet-Baranyai-dombságban. A Baranyai Sárga túra útvonalán két szakasz került felújításra. Az egyik szakasz a Szabari-erdő észak-keleti sarka - Nagy-fa - Görcsönydoboka, (Görcsöny északi falurészig) 8 km hosszan, a másik a Somberek - Mária-kápolna, Szent-kút - Palotabozsok, (falu északi végéig) 11 km hosszan. A két szakasz közti rész - Görcsönydoboka és Somberek között - a tavalyi évben került felújításra, ezért arra most nem volt szükség. A jelzések felújítását Görcsönydoboka, Somberek és Palotabozsok Önkormányzata támogatta, a kivitelezést pedig Biki Endre Gábor valósította meg.


A jelzések állapota többnyire ilyen volt, és persze több helyen már hiányoztak a jelzések.


Ráfért már erre a szakaszra a festés, hiszen itt a jelzések még az első, 2011-es létesítéskor készültek, azóta pedig 9 év telt el.


Itt a régi jelzéseket szándékosan hagytam meg az új mellett.

Megtekintések száma: 262 | Hozzáadta:: Endi | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 2
0
2 Endi   [Bejegyzés]
Mindig örülünk, ha a turisták tájékozódását javíthatjuk, "komfortérzetüket" segíthetjük a természetben, ezt szolgálja az összes fejlesztés, és karbantartás a Baranyai-dombság teljes területén.

0
1 BodKa   [Bejegyzés]
Nagyon jól sikerültek az új jelzések. Remélem hamarosan véget ér a vírus általi fenyegetettség! Szeretném majd bejárni veletek ezeket a szép helyeket Gratulálok Biki Endre Gábornak!

Név *:
Email *:
Kód *: