1:27 AM
2020. 05. 21. MUNKÁLATOK A MÁRIAKÉMÉNDI KEGYTEMPLOMNÁL

A héten kint voltak a baráti körösök, és kitakarítottuk a harangtorony belsejének földszinti részét. Ezt a kis belső teret ugyanis még sohasem tisztítottuk meg, és bizony összejött 6 zsák szemét, föld, törmelék, és rengeteg dióbél, melyet az apró rágcsáló állatok hordtak be az évek folyamán. Most végre sikerült felszámolni itt is az elhanyagolt állapotot. A padló hiányzó tégláit szárazon rakott téglákkal pótoltuk. A plébániaépület emeleti része is ki lett takarítva, a múltkori földszinti takarítás után. Máriakéméndi fiatalok is jöttek segíteni, ők szerelték meg a fűnyírót, és hoztak vizet a forrásból az öntözéshez. A hátsó udvar a nagy traktoros géppel le lett nyírva, ez idén most először. A keletkezett szénát elviszik majd az állatoknak. A belső udvar északi parkja is normál módon lenyírásra került. A hátsó kerítés mentén a keleti oldalról két zsák üvegdarabot, és üvegszilánkot szedtünk össze, de lesz még a következő alkalomra is. A nagy szemétkupacok már a korábbi években fel lettek számolva, de még hátul így is találni bőven szemetet a nagyobb fűben és a bokrok aljában. Köszönjük, mindenkinek, aki eljött és segített.


A harangtorony belseje a takarítás előtt. (Az sem látszott, hogy téglapadlózata van.)


Kitakarítva


Piros sarkantyúvirág


A raktárba a sörpadokra egy madár épített fészket

Nagyon szépek, de ők nem ide valók lennének, mert mindent telepiszkítanak, már rég be kellett volna üvegezni a törött ablakokat, de hát...


Fűnyíró traktor szerelés


A vízhordó fiúk autóval, kannákban 100 liter vizet hoztak a Templom-forrásból,
hogy megöntözhessük a facsemetéket.


A hátsó udvar kaszálása


Az északi belső udvar részlete fűnyírás után

Megtekintések száma: 32 | Hozzáadta:: Endi | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 2
0
2 Endi   [Bejegyzés]
A kegyhely épületeit, beleértve a legkisebb sufnitól, a nagyobb terekig, sajnos arra használták, hogy a szemetet dobják ide. Ennyi volt az igénye az itt élő ... méltóságoknak.

0
1 aranyosfodorka   [Bejegyzés]
Nem szeretnék ártani neked/nektek, ezért - sajnos - nem merem és akarom leírni a véleményemet az eddigi állapotokkal kapcsolatban. Max egy mondat: gyalázat, ami itt volt.
Talán van még valami ereje annak a hajdani csodatévő Szűznek - s ha igen, akkor segíteni fog benneteket, minden buktató és mesterségesen állított akadály ellenére abban a törekvésetekben, hogy újra méltó állapotba kerüljön ez a helyszín !

Név *:
Email *:
Kód *: