2:05 AM
2020. 06. 18. BARANGOLÁS LIPTÓDON

Liptódon a Baranyai-dombság egyik kis zsákfalujában tettem egy kis barangolást. A pincesoron a kék pohár egyedi turistajelzéssel ellátott út vezet, melyet érdemes végigjárni. Hangulatos erdei út vezet itt. Egykor itt persze szőlők voltak, ma már csak kis foltokat találni, a szőlőművelés fokozatos megszűnése után az erdő veszi át a szerepet. Gazdasági, falutörténeti szempontból nem a legjobb, hiszen lassacskán a pincék többsége is az enyészeté lesz, de egy túrázónak, ha több az erdő amerre útja vezet, nem bánja, sőt...


Liptódi-csorgó


Június közepén hullanak, és sárgulnak a falevelek. Egészen biztos, a rendkívüli aszály miatt van, hiszen a fák nem jutnak elegendő nedvességhez, és így próbálják átvészelni a kritikus időszakot, hogy kevesebb levelet hagynak magukon, így kevesebb vizet igényelnek. (Jó, hogy a képek készülte óta megjött egy kiadós eső.)


Emögött a dús növényzet mögött egy pince lapul.
Vajon hány év telt el, hogy utoljára bort hozott fel belőle valaki?


A kék pohár már kopott és még kopottabb régi jelzése


Ez a hajdan szép pince lassan összedől.


Ez már összedőlt...


Rétegződések a talajban

Megtekintések száma: 31 | Hozzáadta:: Endi | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 2
0
2 Endi   [Bejegyzés]
Ezzel én is így vagyok, azért is tettem be az utolsó képet, mert akit érdekel, annak sokat mond ez a kép.

0
1 aranyosfodorka   [Bejegyzés]
Nekem legjobban ez az utolsó kép tetszik. Teljesen beindítja a fantáziámat – micsoda korok, események tanúja lehet ez a föld/szikla-darab ! Nagyon szeretem az efféle geológiai „feltárulkozásokat” olyan, mintha kinyílna a szemem előtt a Föld történetének egy fejezete, képi formában. És mindig, mindig figyelmeztet kicsinységemre és múlandóságomra.

Név *:
Email *:
Kód *: