Már a festési munkálatok kb. 1/3-a elkészült a máriakéméndi Szent Márton templom felújítása során, és újra kezdi visszanyerni régi szép sárga színét. Háromféle sárga szín lesz felhasználva, az alapszín, a világosabb minták, és harmadikként a lábazat okkersárga színe. Már jól mutat a "Hiszek egy Istenben, hiszek egy hazában..." felirat is és már valóban hihetjük, hogy hamarosan egy nagyon szép külsejű templomot láthatnak a Kéméndiek, a hívek, a zarándokok, és a kirándulók. Már csak a toronyra és a negyedik oldalra kellene összegyűjteni a hiányzó 900.000 Ft-ot, akkor lenne teljes a kivitelezés.

Az adományokat az alábbi számlaszámra lehet utalni, a közleményben a Márton templom megnevezé ... Tovább »

Megtekintések száma: 195 | Hozzáadta:: Endi | Dátum: 2020-07-11 | Hozzászólások (2)

Eredetileg egy "ügyet" mentem kinyomozni Berkesdre, és ehhez a templomba is be kellett mennem. A dolog viszont úgy alakult, hogy a szomszéd telken kellett folytatnom a kutatást, ami már a plébánia területe. Kívülről még nem sejtettem, hogy odabent mi vár rám, noha tudtam, hogy 17 éve nincs helyben lakó plébános. Tehát az épület lakatlan, de kívülről még egész jó állapotban van, nem úgy mint belül.

A helyiek már régóta szeretnének változást, csak a püspökség nem, hiszen nem voltak hajlandók eladni, pedig a falu megvásárolta volna, és új funkciót helyeztek volna az épület falai közé. Évekkel ezelőtt még elfogadható állapotban volt, azóta feltörték és kirabolták. ... Tovább »

Megtekintések száma: 48 | Hozzáadta:: Endi | Dátum: 2020-07-11 | Hozzászólások (3)