Fantommegálló Piskó déli részén, ahol soha sem járt autóbusz!

Az 1990-es évek elején megépült a Vejti - Piskó - Zaláta - Drávasztára 11 km-es összekötő út. Akkoriban buszjáratot, körjáratot is terveztek erre, így nem kis pénzből kiépültek a buszöblök, sőt buszmegállótáblák is létesültek. Az ígéret ellenére az akkori Pannon Volán mégsem indította be a körjáratokat, a mai napi maradt a "karácsonyfajáratok" hosszú útvonala, faluról, falura zötykölődnek a buszok, semmint kihasználnák az új utat, ami jóval rövidebb, és gyorsabb eljutást biztosítana. Hogy akkoriban ki finanszírozta a buszmegállóhelyek kialakítását, és ez kinek a lelkén szárad, hogy az ország pénzéből teljesen feleslegesen herdáltak el nem keveset ... Tovább »

Megtekintések száma: 40 | Hozzáadta:: Endi | Dátum: 2020-07-29 | Hozzászólások (2)

Eddig nem volt ismert, hogy pontosan mikor is történt a csodajelenés Máriakéménden, csak annyi volt tudható, hogy 1740 áprilisában következett be. A fenti, 1991-es Dunántúli Naplóban megjelent cikkben azonban megtalálni a pontos dátumot, miszerint 1740 április 5-én történt.

Szerepel az 1747-es templomépítés is, és a 7 évvel későbbi felszentelés, valamint egy szintén ismeretlen adat, hogy a selyemruházatú Mária szobor 1772-ből való. Az eddigi források 1765-öt írtak. Tehát ez még további kutatást igényel, másrészt a jelenlegi szobornak nincs (selyem)ruházata. Nyilván az utóbbi évtizedekben a szobor öltöztetésére már nem fordítottak gondot, és ez a szokás, mint oly sok helyen, valószínűleg itt is f ... Tovább »

Megtekintések száma: 26 | Hozzáadta:: Endi | Dátum: 2020-07-29 | Hozzászólások (1)