7:14 PM
2020. 08. 16. HÁROM NAPOS TÁBOR KERETÉBEN SZÉPÍTETTÜK A MÁRIAKÉMÉNDI KEGYHELYET

Háromnapos tábor keretében dolgoztak azok, akiknek szívügye a kéméndi kegyhely, hogy a főbúcsúra a templomudvar minél szebb képét mutathassa, illetve minél több mindent helyreállíthassunk. A 3 nap során az alábbiak valósultak meg: a kerekeskútnak új kereket szereltünk fel, a kútba sodronyt és vödröt helyeztünk, ezáltal használható vált. Szükség is volt rá, mert pont a búcsú napjára elzárták a vizet (állítólag üzemzavar volt Kátolyban?!), 6 órán keresztül csak a kerekeskútra támaszkodhattunk, ha nem akartunk elsétálni a Templom-forráshoz vízért.

Lenyírtuk az udvaron a füvet, a hátsó udvar egy részében is, ahol parkolóhelyet alakítottunk ki. Lebontottuk a befalazott átjárót a két udvarrész között, megkönnyítve az átjárást a két terület között. Kigyomlálásra kerültek a stációk, a járdaszegélyekből a gaz ki lett tépve, a kerítések mentén a vadszőlő leirtásra került. Elégettük a száraz gallyakat.

A plébániaépület egy része is kitakarításra került, a folyosókat felmostuk. Virágokat hoztunk a templom díszítésére. A 3 nap alatt sok látogató is érkezett, főbúcsú is volt (ennek részleteit lásd majd a következő cikkben), még éjszaka is jöttek a menetrend szerinti buszjárattal látogatók, akik meteor- és csillagnézőbe érkeztek. A munkában önkéntesen részt vettek a baráti kör tagjai, a kéméndiek és arab fiúk is, akik Máriakéménden laknak. Köszönet mindenkinek, mindenért!


Az új kerék

Megtekintések száma: 217 | Hozzáadta:: Endi | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 4
0
4 Endi   [Bejegyzés]
Köszönjük mindenkinek, aki a kegyhely megmentéséért dolgozik, fáradozik.

0
3 Prakterné Marianna   [Bejegyzés]
Az Értékmentők, LÉLEKMENTŐKKÉ VÁLTAK! Sok- sok ember fogja megtalálni a lelki egyensúlyát és egészségét ezen a szent helyen.
Az odaadó munkátokat szívből köszönjük.
Én a háttérben azon dolgozok, hogy még több és több testi, és lelki rászorult juthasson el Máriakéménd csodás kegyhelyére.

0
2 garaie49   [Bejegyzés]
Csodaszép már minden, én láttam a leromlott állapotot is.
Köszönet mindenkinek ebben az értékmentésben.

0
1 aranyosfodorka   [Bejegyzés]
Jó ötlet volt a kerítés megbontása - és valóban sok mindent csináltak a segítőid ezekben a napokban.Milyen szerencse, hogy a kút is használhatóvá vált addigra, mikorra probléma lett a vízellátással.

Név *:
Email *:
Kód *: