10:17 AM
2020. 08. 18. JÓ, HOGY VAN, AKI GONDJÁT VISELI AZ ERDEI EMLÉKHELYEKNEK

Kitisztításra került két Máriakéménd közelében álló erdei emlékhely. A Schleicher-keresztnél és a Katolebergi-képoszlopnál is le lett nyírva a fű. Az erre járó így egy olyan kereszttel és képoszloppal találkozhat, ami tisztán várja az ide érkezőket, ahol jó egy kicsit megpihenni a kihelyezett padon, esetleg elgondolkodni a világ dolgain, a földi életünk értelmén. A munkát Ruzsinszky András végezte. Köszönet érte.

Kérdezhetnék, miért mindig kéméndi híreket posztolunk. Nagyon egyszerű a válasz: sajnos a környék más településeiről, nemigen tudunk ehhez hasonló önkéntes munkáról, vagy, ha van, akkor - kérésünk ellenére - a hírek nem jutnak el idáig. Kár, mert bárki, aki küld anyagot a Baranyai-dombságról, annak a munkáját szívesen közzétesszük, és közzé is tettük évekkel ezelőtt is. Lehet példát venni a máriakéméndiek szorgalmáról, tettek/tettünk azért, hogy sok minden szebb és jobb legyen.

Most a sárga irigységben szenvedőkhöz szólok (akik nem értik, miért mindig Kéménd): nem maguktól mennek így a dolgok. Ha a Baranyai-dombság legkisebb falujában is lesz milliós felajánlás, sok százezer forintos önkormányzati és egyházi támogatás, ígérem a lehetőségekhez igazodva saját szabadidőnkben, ingyen, megszervezzük a felújítás menetét. A semmiből viszont nem lehet építkezni. Segíteni is csak annak, és azon lehet, aki hagyja, vagy maga is tesz érte.

Megtekintések száma: 164 | Hozzáadta:: Endi | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 2
0
2 ra   [Bejegyzés]
:)

0
1 aranyosfodorka   [Bejegyzés]
"...Nem elég jóra vágyni:

a jót akarni kell!

És nem elég akarni:

de tenni, tenni kell!

A jószándék kevés!..."

(Váci Mihály: Még nem elég!)

Név *:
Email *:
Kód *: