9:19 PM
2020. 08. 21. HAMAROSAN MEGKEZDŐDIK A MÁRIAKÉMÉNDI KEGYTEMPLOM FELÚJÍTÁSA

Hamarosan, állami támogatásból, 60 millió forintból megkezdődhet a máriakéméndi kegytemplom felújításának I. üteme. Ezért a templom ki lett ürítve, a liturgikus tárgyak és egyéb berendezések el lettek csomagolva. A templom kipakolását a Máriakéméndi Kegytemplomért Baráti Kör néhány tagja végezte. A szertartások ezentúl a Szent Márton templomban lesznek 9 órai kezdettel. (Kivéve, augusztus 23-án még 9.30 lesz a kezdés.) Ezúton is megköszönjük mindenkinek, aki eljött és segített, hogy kiüríthessük a templomot, valamint külön köszönet a finom leves és a lángos készítésért. Isten áldja mindenki munkáját.


A falakról is lekerültek a stációk


A segítőket lángossal vártuk ebédre

Megtekintések száma: 313 | Hozzáadta:: Endi | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 4
0
4 aranyosfodorka   [Bejegyzés]
Kíváncsian várom, a jelzett összeg mire lesz elég. Mert "mindenre" biztos nem. Jó lenne, ha érkezne még segítség és a sok tenni/javítani való is elkészülhetne....Mert bizony régóta el volt már ez a szegény templom hanyagolva. Szintre az utolsó órákban kezdenek bele a javításokba...
Na, de a semminél ez is több - örüljünk ennek is.

0
3 Endi   [Bejegyzés]
Így van, már idén szerettük volna ezt bevezetni, visszavezetni, de most a felújítás végett erre még nem kerülhet sor.

0
2 ra   [Bejegyzés]
Ügyesek vagytok! Azt jutott eszembe, hogy a felújítás után újra szokásba kellene hozni a liturgiának azt a részét, amikor a búcsún az oltárt megkerülve ... egyféle megtisztulásban? újjászületésben? részesülnek a hívek!

0
1 Garai   [Bejegyzés]
A segítség utolsó pillanatban érkezett, megmenthető még a kegyhely, s újra eredeti pompájában láthatjuk.
Köszönet a sok segítőnek is.

Név *:
Email *:
Kód *: