10:33 PM
2020. 08. 30. MEGÚJULT A MÁRIAKÉMÉNDI PLÉBÁNIAÉPÜLET 19. SZÁZADI VASKAPUJA

Már több évtizede, hogy - anyagiak híján - senki sem festette le a máriakéméndi plébániaépület nagy vaskapuját. A megújult plébániaépület szép külseje mellett nagyon rontotta az összképet, ezért most 2 napos munkával elkészült a kapu festése. Az első nap csak a csiszolás, és a régi rétegek levakarásával telt, a második nap pedig kétszer lett Hammereite festékkel lefestve. A munkálatok anyagköltsége 15.000 Ft. volt, melyet a Máriakéméndi Önkormányzat finanszírozott.

Nyugati kút: Még egy új akasztó is készült a kőkútra, melyre a látogatók kérésére öntözőkannát helyeztünk el, hogy meglocsolhassák a virágokat. Jani bácsi egy öntözőkannát is felajánlott, melyet elhelyeztünk a kúton.


A "szörnyeteg" vasajtó a felújítás előtt


Csiszolás


Egy drótkefét elfogyasztott a művelet


A nyugati kút


Az új régies hatású kis akasztó


Az új öntözőkanna

Megtekintések száma: 231 | Hozzáadta:: Endi | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 3
0
3 aranyosfodorka   [Bejegyzés]
Valóban szép lett.Milyen kár, hogy a mellette álló (? düledező) fészer-sort, vagy minek nevezzem, nem lehet ilyen egyszerűen felújítani. Ha az is sikerülne valahogy, akkor talán elmondható lenne, hogy a hosszú évek elhanyagolásait nagyjából kijavítottátok.
Jani bácsi meg egy kincs, vigyáznotok kellene rá nagyon. Habár mindenkinek hála és köszönet az önkéntes munkáért és felajánlásokért.....

0
2 Endi   [Bejegyzés]
Így igaz. Ő a legfőbb segéderő.

0
1 Garai   [Bejegyzés]
Jani bácsi is sokat tesz a munkálatoknál, nélküle sokminden elmaradna. Köszönet neki külön is.

Név *:
Email *:
Kód *: