10:48 AM
2020. 09. 20. HAMAROSAN ELFOGY A SZEKSZÁRDI-DOMBSÁG TURISTAKALAUZA

Július végén jelent meg a Szekszárdi- és Geresdi-dombság turistakalauza 1000 példányban. A könyvek 95%-a rekord gyorsasággal elfogyott, csupán 50 példány maradt, ez várhatóan rövidesen elfogy. Mivel soha nem jelent meg erről a tájegységről könyv, ezért a turisták, túrázók sokan vásároltak belőle.

Aki szeretne még a könyvből (bolti ára 6500 Ft, de nálam továbbra is 3500 Ft-ért beszerezhető), az a könyv írójánál jelezheti a vásárlási szándékot a biki.endre.gabor(kukac)gmail.com e-mail címre telefonszám megadásával, és megbeszéljük a könyv átvétel/postázás és fizetés módját, aszerint kinek mi a legkézenfekvőbb megoldás, sőt több esetben, házhoz is tudom szállítani, ha épp valamelyik körutamba beleesik a helyszín. A könyv részletei itt léthatók:

Hiánypótló műként jelent meg „A Szekszárdi- és Geresdi-dombság turistakalauza” című könyv, mely Dr. Lakatosné Novotny Sarolta lektori munkájával Biki Endre Gábor szerkesztésében készül el. Szekszárd térségében már az 1960-as évektől beszélhetünk szervezett természetjárásról, ennek ellenére mind a mai napig a tájegységnek nem volt a természetjárók számára készült turisztikai kiadványa. Az új könyv keménytáblás, cérnafűzött, B5-ös méretű, 210 oldalas és 370 db színes fotót tartalmaz.

A könyv írásának célja, hogy bemutassa a Szekszárdi-dombság és környékének természetföldrajzi és kulturális értékeit. A túrák mellett megismerhetjük a régió 45 településének (Alsónána, Alsónyék, Aparhant, Apátvarasd, Báta, Bátaapáti, Bátaszék, Bogyiszló, Bonyhád, Bonyhádvarasd, Cikó, Decs, Erdősmecske, Fadd, Feked, Geresdlak, Grábóc, Györe, Harc, Hidas, Hosszúhetény, Izmény, Kakasd, Kisdorog, Kismányok, Lovászhetény, Mecseknádasd, Mőcsény, Mórágy, Nagymányok, Óbánya, Ófalu, Őcsény, Pécsvárad, Pörböly, Sárpilis, Sióagárd, Szálka, Szekszárd, Tolna, Váralja, Várdomb, Véménd, Zengővárkony és Zomba) múltját és jelenét. A könyv elsősorban a gyalogos és kerékpáros túrázók számára nyújt információt, de jól használható azok körében is, akik csak a tájegység egy-egy nevezetes pontját szeretnék felkeresni. A könyv ízelítőt és túraajánlókat ad a szomszédos tájegységek nevezetességeiről is, pl. a Keleti-Mecsekből és a Sárközből.

A könyv fontosabb fejezetei a következők:

  • vízrajz
  • földtani felépítés (kőzetek)
  • településhálózat
  • jelzett turistautak a Szekszárdi- és Geresdi-dombság területén
  • hosszú távú túraútvonalak
  • gyalogos és kerékpáros túraajánlók
  • települések történelmi ismertetője (45 település történelmi ismertetője, látnivalói, műemlékei olvashatók Pécsvárad, Bonyhád, Nagymányok, Szekszárd és Bátaszék térségéből)
  • kislexikon
  • népmondák
  • hirdetések

A könyv megvásárolható Biki Endre Gábornál 3500 Ft/db áron. Érdeklődni lehet a 30-452-4579-es számon, illetve a biki.endre.gabor(kukac)gmail.com e-mail címen.

Megtekintések száma: 156 | Hozzáadta:: Endi | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 2
0
2 Endi   [Bejegyzés]
Akkor jó, hogy épp összetalálkoztunk, és már át is tudtam adni a kiadványokat.

0
1 Milotta Lászlóné   [Bejegyzés]
Szia Endre! Nekem kellene akkor kettő Szekszárd és egy Zselic, ahogy megbeszéltük!

Név *:
Email *:
Kód *: