11:49 AM
2020. 09. 27. ÚJABB 8 MILLIÓ FORINTOS SEGÍTSÉG ÉRKEZIK A MÁRIAKÉMÉNDI KEGYTEMPLOM FELÚJÍTÁSÁHOZ

Mint ismeretes szeptemberben megkezdődött a máriakéméndi kegytemplom felújítása egy 60 millió forintos állami támogatásból. A munkálatokkal december 31-ig kell végezni, de többek között nem fért bele a felújításba a templom hajójának az ablakcseréje, pedig annak alsó részei annyira szét vannak rohadva, hogy némelyiknek már az alja is hiányzik, nagyobb esőzéskor a templom belső falán, a templomtérben folyik le a víz. Ezért fontosnak tartottuk, hogy amíg az állványok itt vannak, addig kellene kicserélni a nagy ablakokat, mert később sokkal drágább és körülményesebb lesz.

A napokban jött a jó hír, hogy a Magyar Állam még az első ütem részeként, annak kiegészítéseként újabb 8.000.000 forinttal segíti, hogy ezek a munkálatok még elvégezhetőek legyenek. Hálásan köszönjük az illetékes országgyűlési képviselő úrnak a gyors segítséget.

Megtekintések száma: 84 | Hozzáadta:: Endi | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 3
0
3 Endi   [Bejegyzés]
Még nagyon sok pénz (vagy 100 millió) kellene, hogy teljes körűen a belső térrel együtt be tudjuk fejezni, de Isten sem egy nap alatt teremtette a világot, ha az égiek is úgy akarják, egyszer elkészül a teljes mű. Már így is hatalmas eredményeket értünk el.

0
2 garaie49   [Bejegyzés]
Ez még a legjobbkor, 24.00 óra előtt egy perccel érkezett. Hálás köszönet érte, becsüljük meg értékeinket.

0
1 aranyosfodorka   [Bejegyzés]
Öröm olvasni/hallani, hogy van még pár ember, akinek (rajtunk kívül) fontos ez a hely...
És tudom, sokan szorulnának még (okkal) segítségre - azért is szól a külön köszönet !

Név *:
Email *:
Kód *: