0:46 AM
2020. 10. 22. FÜRDŐTÚRA SIKLÓSRA

Munkám végett a közelmúltban Siklósra utaztam, miközben fotókon örökítettem meg a város értékeit. Késő délután, illetve este még fürdésre is jutott idő, hiszen ez a fürdő sokáig nyitva van, így akár munka után is igénybe vehető (ráadásul ekkor már olcsóbb is.)

Sajnos a fürdő működése felett sötét fellegek gyülekeznek, nem tudni meddig létezik még, a szálloda, majdnem biztos, hogy jövő évtől már nem üzemel. Még egy-két meccs lejátszása vissza van, de kevés az esély. Egyébként, mint, ahogy a képeim is mutatják, a város nagyon rendezett, és elegánsan karbantartott, nem találtam, legalábbis a belvárosban szégyenfoltot. Így kellene kinézni minden kisvárosnak.

Egyedül egy kis hiányérzet: sötétedés után embert nem lehetett látni az utcákon, sem a vendéglátóegységekben, amik egyébként még estig nyitva vannak. Teljesen kihalt volt a város. Bizonyára a COVID-nak is köze van hozzá, de annak is, hogy egyre kevesebben tudják megfizetni, hogy este beüljenek valahová, és több ezer forintért fogyasszanak.

k


A szerb templom


A szerb sírkert bejárata


Szent Kereszt temetőkápolna


Malkocs bej dzsámija


Városháza


A középkori eredetű ferences templom, melynek tornya utólag, később épült, stílusa is eltérő, csak egy oldalon kapcsolódik a templomhoz (érdekes)

Gótikus, 15. század


Brigadéros


A vár felé


A fürdő bejárata


Malomból szálloda (kérdés, meddig még)

Megtekintések száma: 75 | Hozzáadta:: Endi | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 2
0
2 Endi   [Bejegyzés]
Nem hagytam ki a csúnyaságokat, tényleg szép a város. Sok felújítás volt az elmúlt években.

0
1 zuzmara   [Bejegyzés]
Vagy szebb lett a város, vagy ügyesen fényképeztél, de én valahogy egy szürkébb, elhanyagoltabb településre emlékszem. Igaz több éve már, hogy ott jártam...A fürdő tisztának, szépnek tűnik - ezt nem ismerem.

Név *:
Email *:
Kód *: