10:17 PM
2020. 10. 31. ŐSZI ÉS NAPLEMENTÉS KÉPEK A REFORMÁCIÓ NAPJÁN MINDENSZENTEK ELŐTT

"Katedrálisunk" parkjába is beköszöntött az ősz, színesednek a levelek, kigyúlnak a mécsesek. Az elmúlás szele lengi be a kertet. Ismét elmúlt egy év, már csak két hónap van vissza. Nem tudni, mit hoz az új esztendő, mikor lesz újra levél a fákon, de reméljük, hogy lesz.

Ez a kert az alkonyat idején a csend birodalma. A lemenő Nap percenként más színűre festi a horizont alját. Csodaszép látvány. A csendet csak egy-két halk tipegés töri meg. Mécsest hoznak, amott meg virágot. Mert jönnek, és most is jönnek. Jönnek a csendes megemlékezők, a látogatók. Az elszármazottakat a szíve is visszahúzza e tájra. Ha máskor nem is, de egy évben egyszer ilyenkor ide el kell jönni, mondják. Mert míg élünk, eljövünk és meglátogatjuk Gyuri bácsi sírját.

Sok történet elevenedett fel róla a mai nap folyamán is, sokaknak Ő volt az utolsó igazi itt lakó plébános. Az ő utána jövő papok már gyakrabban cserélődtek. Nem hiába, 30 év nagy idő, míg itt élt, és itt szolgálta az embereket. Mert ő valóban alázattal szolgálta... Emléke sokakban máig él, és tudjuk, rengeteget harcolt a kegyhely régi fényének visszaállításáért. Részben sikerült is, de befejezni már nem tudta, sőt talán ő sem sejtette, hogy az utána következő évek nagy visszaesést hoznak. De, ha most onnan fentről látja, hogy ismét újjáélesztettük ezt a helyet, biztosan örömmel tekint le ránk.


Szép sárga a szobor mögötti diófa


Az égbolt színeinek változása


Petri György esperes plébános és más papok sírja

Megtekintések száma: 77 | Hozzáadta:: Endi | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 2
0
2 aranyosfodorka   [Bejegyzés]
Gyönyörű fények, jó fotók !

0
1 Endi   [Bejegyzés]
Petri György egykori máriakéméndi plébános éppen november 1-jén született, így ma Mindenszentek napján lenne 89 éves.

Név *:
Email *:
Kód *: