Jó hírt közölhetünk a Máriakéménd felé közlekedő autósoknak, motorosoknak, és kerékpárosoknak: megújul a Máriakéménd, Szabadság tér - Nagyboldogasszony kegytemplom közötti útszakasz mintegy 1 km hosszban. (A tavalyi évben a Máriakéménd felé vezető útszakasz egy része már 1,4 km hosszban megújult Szederkény, önkormányzattól a Vízműig.) A kegytemplom előtti útszakasz azonban évről évre egyre rosszabb lett, ám többszöri kérésünk ellenére sem került bele a támogatott útszakaszok körébe. Korábban azzal is indokolták, hogy nincs semmilyen kiemelt szerepe ennek a térségnek, ezért legfeljebb csak időnkénti kátyúzásról lehetett szó.

A Volán járatai ... Tovább »

Megtekintések száma: 120 | Hozzáadta:: Endi | Dátum: 2020-11-07 | Hozzászólások (2)

Mivel még szeptember hónapban is érkezett adomány, ez lehetővé tette, hogy a már korábban megbeszélt MŰEMLÉKET jelző tábla is elkészülhessen a máriakéméndi Szent Márton templom falára. A tábla ára a kiszállással, felhelyezéssel 27.000 Ft. lett volna, de Hang Csaba évek óta mindig segíti adományával, vagy ingyen munkájával a máriakéméndi létesítmények felújítását, pedig szászvári, és különösebb kötődése sincs a faluhoz, de több alkalommal járt felénk, sőt teljesítménytúrát is rendeztek itt.

Látta küzdelmes tevékenységünket, megtetszett neki mindaz a munka, ami itt folyik, ezért évente visszatér, néha a búcsúkra, vagy csak, épp úgy adódik. Ezúton is köszönjük a kedvezményes áron történő tábla elkészítését. ... Tovább »

Megtekintések száma: 244 | Hozzáadta:: Endi | Dátum: 2020-11-07 | Hozzászólások (0)