1:10 PM
2021. 01. 13. ÚJRA MEGJELENT A SZEKSZÁRDI- ÉS GERESDI-DOMBSÁG TURISTAKALAUZA (2. JAVÍTOTT KIADÁS)

2021 januárjában újra kiadásra került 1000 példányban, immár 2. javított változatként a tavaly nyáron kiadott Szekszárdi- és Geresdi-dombság turistakalauza, ugyanis az első kiadás rekord gyorsasággal elfogyott.

2020 előtt még egyáltalán nem létezett ilyen komplexen összefoglalt írás erről a tájegységről, így ezt a hiányt igyekszik az új regionális kalauz pótolni, hiszen kibővül a szomszédos tájak (Keleti-Mecsek, Völgység, Sárköz) ismertetőjével abból az apropóból, hogy Bonyhád vagy Szekszárd térségéből ezek a célterületek is könnyen elérhetők és felfedezésre ajánlhatók.

Az elmúlt egy évben mindenkinek az élethelyzete megváltozott. Csoportos túrák, rendezvények, programok továbbra sem szervezhetők. Ennek ellenére az egyénileg túrázók száma jelentős mértékben nőtt. Olyanok is útnak indultak, akik azelőtt csak ritkán mozdultak ki a szabadba, mert elegendő programlehetőséget találtak a városokban. Most, hogy újra felértékelődött a mozgás és a szabadság lehetősége, egyre többen választják egy-egy hétvégén a természet varázslatos világát, keresik fel a völgyekben megbújó kis településeket, ahol sokan talán nem is gondolnák, mennyi érték és látnivaló van. Szemet gyönyörködtető ez a vidék, melyet 1000 évig formált az itt élők hazaszeretete, munkássága. Egymásra rakódtak a múlt értékei, és sok helyen máig őrzik a hagyományokat, melyeket egy-egy falunap, fesztivál alkalmával be is mutatnak.

Ebből az újonnan megjelent kötetből 45 település történelmi ismertetőjét, látnivalóit, műemlékeit, természeti értékeit ismerhetjük meg. Íme:

Alsónána

Alsónyék

Aparhant

Apátvarasd

Báta

Bátaapáti

Bátaszék

Bogyiszló

Bonyhád

Bonyhádvarasd

Cikó

Decs

Erdősmecske

Fadd

Feked

Geresdlak

Grábóc

Györe

Harc

Hidas

Hosszúhetény

Izmény

Kakasd

Kisdorog

Kismányok

Lovászhetény

Mecseknádasd

Mőcsény

Mórágy

Nagymányok

Óbánya

Ófalu

Őcsény

Pécsvárad

Pörböly

Sárpilis

Sióagárd

Szálka

Szekszárd

Tolna

Váralja

Várdomb

Véménd

Zengővárkony

Zomba

A könyvben 14 rövidebb, hosszabb gyalogos és kerékpáros túraútvonal kerül bemutatásra részletes útvonal ismertetővel, ahol természetesen a látnivalók is külön kiemelésre kerülnek zöld hasábban dőlt betűvel, melyek olyan – több év alatt kikutatott – információval szolgálnak, melyek az interneten vagy egyéb helyeken nem érhetők el. Ezek adják a könyv kiemelkedő értékét, továbbá az a nem kevés, összesen 370 db fotó 210 oldalra elosztva, melyek az elmúlt két-három évben készültek. A fotók négy évszakosak, hiszen egy túrázó minden évszakban járja a természetet. Találhatunk így tavaszi, nyári, őszi és téli képeket, és bár bizonyára nincs szebb egy tavaszi ragyogó napsütötte képnél, azért láthatjuk a kötetből, hogy milyen a természet ködös, párás, borult, vagy havas időben.

A könyv könyvesbolti ára 6000 – 7000 Ft. között mozog, de közvetlenül a kiadótól/írótól történő megrendelés estén 3500 Ft-os áron beszerezhető. Postázásra is van lehetőség a postaköltség megfizetésével. Pécsett és Baranya több pontján személyes átvételre is van lehetőség. A könyv megrendelhető e-mailben a kért darabszám megjelölésével, melyre válaszolva elküldöm a megrendelő részére a szükséges paramétereket, és egyéb tudnivalókat.

MEGRENDELÉS

Postai megrendelés esetén a postaköltség megtérítésével, összesen 5450 Ft. díj fizetendő. Viszont 2 db könyv feladása is ugyanannyiba kerül. Ezért érdemes vagy 2 db-ot rendelni, vagy mellé egy Baranyai-dombság kötetet is választani.

Fizetés módja: utalással lehetséges a 11773315-01327212 (OTP), Biki Endre Gábor számlaszámra. Miután megérkezett az utalás és a pontos postacím e-mailben, egy napon belül postára adom a könyveket.

E-mail: biki.endre.gabor(kukac)gmail.com (a kukac szót helyettesítsd be a megfelelő karakterre)

Tel.: 30-452-4579

Elő a bakancsot, túrára, kirándulásra fel! Addig is jó olvasást és hasznos időtöltést kívánok.

Biki Endre Gábor, a könyv írója

A Szekszárdi- és Geresdi-dombság turistakalauza mellett kapható, a sorozat első tagja a Baranyai-dombság turistakalauza, illetve egyéb más kiadványok is, melyek szintén megrendelhetők. Infó ezekről ide kattintva érhet el: http://baranyaidombsag.ucoz.hu/index/0-10

Megtekintések száma: 1102 | Hozzáadta:: Endi | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 1
0
1 aranyosfodorka   [Bejegyzés]
Most, hogy a természeten kívül minden zárva van - érdemes lenne az embereknek lelkesen elkezdeni túrázni, kirándulni - és tudom, ehhez jó tippeket, segítséget ad a könyv.

Név *:
Email *:
Kód *: