1:32 PM
2021. 01. 18. NAGY SZÜKSÉGE LENNE A BARANYAI-DOMBSÁGNAK ERRE A KERÉKPÁRÚTRA

A képre kattintva megnyílik a bama ezzel kapcsolatos cikke.

Már 11 éve, hogy nem jár Pécs és Pécsvárad között a vonat, de 24 év telt el azóta, hogy a vonalszakasz keleti felén is leállt a közlekedés Pécsvárad és Palotabozsok között. (Bátaszék - Palotabozsok között volt még vonatközlekedés 2003-ig.) Az elhagyott pályaszakaszon a sínek többnyire még megvannak, a töltések, bevágások, hidak elfogadható állapotban vannak, csupán a növényzet nőtte be rettenetesen, de azt ki lehetne pucolni. Az elmúlt évtizedekben már többen próbálkoztak a vonal kerékpárúttá alakításával. Ehhez azonban nem sikerült pályázati forrást találni. Elég hosszú, 45 km-es szakaszról van szó Pécsváradtól Bátaszékig.

Most azonban újra felröppent a hír, hogy ismét foglalkoznak a témával. Nincs még semmi konkrétum, de nagyon jó lenne, ha ez megvalósulhatna, mert a Baranyai-dombság északi és keleti, mondhatni legszebb részein nincsenek kerékpárutak, holott a délebbi részek, Mohács, Bóly és még lejjebb Villány térsége már jól el van látva, sőt, hamarosan újabbak is épülnek.

A témát folyamatosan napirenden kell tartani, és minden érintett polgármesternek ezért lobbiznia kell, talán akkor sikerülhet. Még az sem lenne baj, ha 2 vagy 3 szakaszból valósulhatna meg. Egy 15-20 km-es szakasz átadásával már elindulhatna a kerékpáros élet a térségben, amire hatalmas igény mutatkozik, hiszen látjuk azt, hogy a műutakon is mennyien kerekeznek erre felé, ám az autópálya miatt igencsak megnövekedett a Pécsvárad - Lovászhetény - Véménd térségében a forgalom (különösen sok a kamion), így nem túl biztonságos errefelé a kerékpározás.

Megtekintések száma: 50 | Hozzáadta:: Endi | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 1
0
1 aranyosfodorka   [Bejegyzés]
Jó lenne, ha "illetékes elvtársak" is olvasnák a blogodat, illetve törődnének a "köz ügyével"....

Név *:
Email *:
Kód *: