9:15 PM
2021. 01. 19. AUTÓS KÖRTÚRA A BARANYAI-DOMBSÁGBAN

Egy autós körrel jártam végig a Baranyai-dombság jól ismert falvait Pécstől egészen Mohácsig, sőt még azon is túl. Évnyitó, évkezdő, beköszönő volt ez a polgármesterekhez. Jó volt újra találkozni, váltani néhány szót. Mindenkiben nagy a várakozás, és egyben a türelmetlenség, mit hoz az idei év, mert egyenlőre nem látni, mikorra szervezhető újra az a fajta pezsgő élet, amit korábban pl. a nemzetiségek nyújtottak a települések életében. Azért mindenki bizakodik... Miközben a falvakat jártam, itt-ott fotókat is készítettem. Csak, úgy, csak magamnak, de azért megmutatok belőle néhányat.


Jól folyik, mint mindig.


Egy kis Flórián


Nagyon szépen, ízlésesen felújították ezt a népi díszítésű lakóházat


Sajnos szemetet is hordanak ide. Gomba volt a zsákba...


Egy frissen felújított kőkereszt. A nagy gesztenyefákat kivágták mellőle,
nagyon ránőttek már.


A régi, kb. 10 éve felhagyott főutat kezdi benőni a bozót.


A kedvenc malmom

Megtekintések száma: 60 | Hozzáadta:: Endi | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 3
0
3 Endi   [Bejegyzés]
Legalább ne az útra, és ne zsákostul dobta volna. Egy bokor aljában a természet még vissza is vette volna, de így a műanyaggal??? Egyébként szerintem teljesen ép, ehető, termesztett gombák voltak, vagy 20 kilónyi, mert odébb is volt még egy zsák. Én nem tudom mit csinálnak a tanárok földrajz és biológia órán. De, hogy a környezettudatos szemléletet nem sikerül a gyerekekbe verni, az még mindig látható. Sajnos már több generáció óta eltűnt a szigorúság, a rend és fegyelem megkövetelése, szigorúság csak az osztályzásban maradt vagy az még erősödött is, mert a karókat csak úgy vágják a tanárok, amit meg kellene, azt meg ők sem "vágják". Tisztelet a kivételnek.

0
2 aranyosfodorka   [Bejegyzés]
Gomba??? Vajon miért nem talált gazdára- amikor 1500 Ft. körül van az ára? És ha vevője nem volt, miért nem kapta meg valaki "csak úgy"? Vagy romlott, beteg gombák voltak? Akkor se ez lenne az elhelyezési mód... Nem értem azt, aki idáig kihozta, miért pont itt "ejtette el".

0
1 eszgé   [Bejegyzés]
Köszi a fotókat, így is jó volt kirándulni!

Név *:
Email *:
Kód *: