0:56 AM
2021. 06. 29. CSÚCSFORGALMAT BONYOLÍT LE A MÁRIAKÉMÉNDI ZARÁNDOKSZÁLLÁS

Ahogy véget értek a korlátozások, úgy csökkent a nagy tavaszi forgalom az egyéni látogatók terén a máriakéméndi kegyhelyen. Ez érhető is, hiszen a nagy melegben a legtöbben a vízpartokat, hegyeket keresik.

Viszont éppen ettől az időszaktól kezdve indultak be a csoportok a zarándokszálláson, ahol "kemping" is üzemel, sátrazni is lehet. Már júniusban több csoport vette igénybe a táborhelyet, főként cserkészek, akik többnapos programokon vettek részt a máriakéméndi kegytemplomnál. Olyan is előfordult, hogy egyszerre két csoportot fogadtunk, az egyik ott alvás nélkül csak egy napos formában zajlott, de mivel két hektáros a templom parkja, és négy részre van osztva, ezért mindenki kényelmesen elfért egymás zavarása nélkül. A táborozók általában túrákat is szerveznek maguknak, így a Baranyai-dombság turistaútjait is bejárják.

Ezen a héten még egy nagyon nagy rendezvényt kell lebonyolítanunk, közel 300-an érkeznek egy sátorozós-főzős programra, de közben egy másik zarándokcsoport is érkezik 50 fővel. Ekkor érkezik Felföldi László pécsi megyéspüspök is az eseményre, majd két nappal később a volt megyéspüspök, ny. Mayer Mihály látogat el a kegyhelyre.

A fentiekből is látható, hogy máriakéméndi kegyhely most már évek óta újra jól működik, az élet visszatért sokszorosan is. Vendégeink, látogatóink, csoportjaink nagy része is visszatérő, a kegyhely híre szájról-szájra terjed. A kegyhely szinte teljes kihasználtsággal működik, állandó nyüzsgés helyszíne kora tavasztól késő őszig. Most már csak a templom fenntartóinak, a kegyhely gondozónak kell bírni a strapát, és készülni, fogadni az érkezőket. Szerencsére vannak segítőink, amikor szükség van rá, szívesen jönnek takarítanak, rendet tesznek a hívek és barátaink.

Megtekintések száma: 61 | Hozzáadta:: Endi | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 2
0
2 Endi   [Bejegyzés]
Igen, amit használnak az tönkre is megy, főleg, ha nem rendeltetésszerűen. Mint tudjuk az előző napok eseményeiből is, amikor tövestől rántották ki a mosdókagylót, úgy, hogy még a csempék is leestek a falról. Javítanivaló mindig akad. De nézzük a jó oldalát, nem üresen és kihasználatlanul áll ez a hatalmas ház.

0
1 aranyosfodorka   [Bejegyzés]
Örülök ennek a "látogatottsági felfutásnak" - de aggódom, hogy a sok gyerek majd mennyi kárt fog csinálni - mert nem hinném, hogy mindig és minden "rendben" lesz... Na de aki a kárt okozta, fizesse is ki - remélem ez lesz az elv, a megoldás....Olyan szépen rendben van a zarándokszállás, nehogy most meg a gyerekek okozzanak itt kárt.

Név *:
Email *:
Kód *: