A Baranyai-dombság búcsújáró kegyhelyén mindmáig búcsúkkal ünneplik a Mária ünnepeket. Eddig Sarlós Boldogasszony napján, június 2-ához legközelebbi vasárnap tartották a búcsút, melyen jellemzően 50-100 fő vett részt, leginkább a helyiek és a természetjárók, illetve zarándokok, akik gyalog érkeztek. Ez volt az ún. kisbúcsú. Az idei évben másképp alakult az ünnep. A Tolna megyeiek búcsúja szeptember 12-én Mária nevenapján szokott lenni, de tartva a vírus újabb őszi hullámától, előrébb hozták, és úgy döntöttek, inkább a július 2-ai ünnepet tartják meg idén.

Ezen a napon pénteken így két szentmise is volt, mert érkezett Bátaszékről egy 50 fős zarándokcsoport, akiknek külön misét t ... Tovább »

Megtekintések száma: 62 | Hozzáadta:: Endi | Dátum: 2021-07-07 | Hozzászólások (2)

Idén is ünnepeltek a Baranyai-dombság turistalétesítményeit, vallási értékeit és a máriakéméndi kegyhely értékeit is felkaroló, gondozó csapat tagjai. A találkozóra és a vendégfogadásra egyik tagtársunk birtokán került sor, melyen éppen 14-en vettek részt. A finom húsok, különleges saláták és sütemények mellé egyedi italokat fogyaszthattunk, pl. unikális olasz söröket, borokat, és hűsítő üdítőket.

A gitározás, éneklés és baráti beszélgetés után az este hátralévő részét, egykori plébánosunkkal töltöttük, aki épp ezen a napon a máriakéméndi plébánián tartózkodott. Egyszerű, de nagyszerű ember ő. Amíg itt volt, mindenki tisztelte, igaz végigjártuk vele az élet nagy és néha ne ... Tovább »

Megtekintések száma: 64 | Hozzáadta:: Endi | Dátum: 2021-07-07 | Hozzászólások (5)