0:37 AM
2021. 07. 16. MEGJELENT AZ ÚJ, 2021-ES MECSEK-VILLÁNYI-HEGYSÉG, BARANYAI-DOMBSÁG TURISTATÉRKÉP

2021. nyarán megjelent egy új, átdolgozott és bővített kiadású Mecsek térkép, mely három tájegységet a Mecseket, Villányi-hegységet és a Baranyai-dombság turistaútjait is bemutatja. Az új térkép borítólapján sok év után új címlapfotó került elhelyezésre, mely a Hármas-hegyet ábrázolja Hosszúhetény határából.

A Cartographia kiadó sok-sok évtized alatt kiforrott, közkedvelt és közismert turistatérkép sorozata lefedi hazánk legfontosabb hegy- és dombvidékeit, a széles rétegek számára közérthetően ábrázolja, bemutatja e területek aktív turisztikai, elsősorban természetjáró lehetőségeit.

A Cartographia kiadó turistatérképei az aktív turisztikai formák (természetjárás, kéktúrázás, teljesítménytúrázás, terepfutás, kerékpáros és mountain bike túrázás, lovas turizmus, adott esetben a téli- és vízisportok) nélkülözhetetlen segítőtársai.

A turistatérképek kiadásról kiadásra történő tartalmi aktualizálását széleskörű információgyűjtéssel, adatellenőrzéssel, a helyszíni bejárási tapasztalatok felhasználásával, a beérkezett hasznos észrevételek beépítésével, s persze a természetjárás szervezetei által megadott, elsősorban a turistautak és a turistajelzések változásaival kapcsolatos információk segítségével végezzük.

A részletes síkrajz és a jól olvasható domborzatábrázolás mellett kiemelten kezeljük a földrajzi nevek megőrzését, a műemlékek, látnivalók bemutatását, a közlekedési lehetőségek hálózatának (pl. kisvasutak) feltüntetését. Turistatérképeink hátoldala egy-egy településismertető mellett elsősorban turisztikai szolgáltató partnereink ismertetőit közli.

A legfontosabb változás, hogy a Baranyai-dombság térkép új melléktérképpel bővült, így a Máriakéméndhez kapcsolódó új kék négyzet turistaút is ábrázolásra került Monyoród és Szederkény térségében. Az új kivágat elkészítését a Szederkényi és Monyoródi Önkormányzat támogatta. A térkép elkészítésében Biki Endre Gábor működött közre.

 

Kiemelt turisztikai változások az új kiadáson

Mecsek turistatérkép

  • Kincset érő erdő tanösvény (Hetvehely–Sás-völgy)
  • Házaspárok útja (Püspökszentlászló)
  • Pécs és környékének új kerékpárútjai
  • Pécs és Komló turisztikailag fontosabb helyijáratainak naprakész vonalhálózata, megállói
  • Máriakéménd – Szederkény térségének új melléktérképe
  • Villányi-hg.: Hétágfa tanösvény Kistótfalunál

A térkép hátoldalán kapott helyet Pécs fényképes városismertetője és a belváros utcaneves, a látnivalókat ábrázoló részletes térképe, valamint partnereink turisztikai szolgáltatásainak bemutatása.

 

A térkép megvásárolható 1950 Ft-os áron személyes átvétellel Biki Endre Gábornál is. Érdeklődni a biki.endre.gabor(kukac)gamil.com vagy a 30-452-4579-es telefonszámon lehet.

 

Megtekintések száma: 75 | Hozzáadta:: Endi | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *: